RejsRejsRejs » Rejsekommentaren » Kronisk rejsefeber: Denne nye rejsebog er den nye rejsebibel
Rejsekommentaren

Kronisk rejsefeber: Denne nye rejsebog er den nye rejsebibel

"Kronisk rejsefeber" er fuld af fascinerende fortællinger fra de mest berejste mennesker i landet. Vi har anmeldt bogen.
Skodsborg banner Tropical islands Berlin princess cruises banner

Kronisk rejsefeber: Denne nye rejsebog er den nye rejsebibel er skrevet af Joan J. Andersen.

Bogen “Kronisk rejsefeber” – den nye rejsebibel

Uhm! Allerede da jeg modtog bogen “Kronisk rejsefeber” med posten, kunne jeg mærke, at det her, det ville blive godt. Både på grund af kvaliteten af indbindingen og størrelsen på bogen, og fordi jeg selv lider af kronisk rejsefeber.

Det der med at opleve nyt og opleve sig selv i en anden kontekst end den sædvanlige – det elsker jeg. Alt det uforudsete, og det, at alle ens ejendele kan være i en kuffert. Forventningen, de flygtige bekendtskaber, afskeden, glæder, sorger, kriser. Nye lugte, lyde, temperaturer, sprog. Livet komprimeret i en kuffert.

Alligevel var det med en sund portion skepsis, at jeg satte mig for at læse de mange beretninger fra alverdens egne. For jeg har læst masser af historier fra rejsende, og mange af dem når aldrig helt ind i hjertet, men er i fare for at blive overfladiske fortællinger om hvilket tog, man kørte med, og hvor sjovt det var, da man badede i havet. Gab.

Det er lidt som at sidde ved siden af en fortællelysten berejst onkel til familiefesten. Det kan gå begge veje med indholdet af samtalen – og det er først, når man stiller de rigtige spørgsmål, at historierne folder sig ud.

“Kronisk rejsefeber”: Unikke perspektiver på hele verden

Historierne i ”Kronisk rejsefeber” lover at give læserne unikke perspektiver, der kan udvide deres horisont, og de indeholder alle et personligt budskab. Og det løfte holder! “Kronisk Rejsefeber” udvider virkelig min verden med dens betagende beretninger.

Historierne i bogen er hver især korte og lette at gå til, og det er kun godt, for med så megen fortællelyst har jeg behov for at læse i små doser – især fordi jeg er vildt misundelig på dem, der har gjort rejselivet til en livsstil. Det er lidt som med chokolade; en vis portion er godt, men jeg kan også få for meget.

Nogle af dem – som for eksempel beretningen fra Guatemala, hvor jeg selv har boet i flere år – kunne sagtens være længere og trænge dybere ind i kulturen, paradokserne og alt det andet. Men sådan er formatet. For historierne er netop korte, lette at gå til og giver mig i den grad rejsefeber. De er kun en smagsprøve på verden.

Banner rejsekonkurrence

Rejsefortællinger man kan mærke i kroppen

Jeg kan leve mig ind i de fleste beretninger i “Kronisk rejsefeber”. Knibe en tåre, smile af pudsige optrin, og tænke over livet og vores forskellighed i mange af beretningerne. Og ikke mindst mærker jeg trangen til at rejse ud i længere tid for at fordybe mig, bidrage til lokalsamfund og lære andre kulturer og mennesker at kende.

For eksempel rammer beretningen om gentagne besøg hos en nomadestamme i Rusland mig dybt, fordi den både er en beskrivelse af et mytisk folkefærd, et venskab og fordi, jeg kan mærke forfatteren bag.

Fortællingen om Nepal er humoristisk, og taler lige ind i min egen fascination af at besøge det samme sted mange gange. Det sted, hvor jeg hver gang bliver betaget af – og føler mig draget mod – menneskene, naturen og mystikken.

Galapagos – dette sagnomspundne sted, hvor en berejst forfatter skal arbejde som frivillig. Jeg genkender mig selv i alt det utrygge, det uvisse, det ukendte, der lå foran mig, da jeg første gang drog ud som frivillig og stod alene i Guatemala Citys lufthavn og var blevet glemt af den spanskskole, der skulle hente mig.

En fortælling om et indblik i et tunesisk fængsel under en rejse er også meget læsværdig.

Og sådan er de fleste af fortællingerne. Korte, humoristiske, dybsindige beretninger, der er lige så forskellige som alverdens lande og forfatterne. Fortællingerne vil hver især appellere til forskellige mennesker, og de appellerer faktisk også til mig selv på forskellige tidspunkter af mit liv.

Kronisk rejsefeber – også hos mig

Alt i alt er “Kronisk rejsefeber” en rigtig god og flot rejsebog, som helt sikkert har givet mig inspiration og stof til de mange rejsedrømme. Jeg er sikker på, at det er en bog, jeg vil vende tilbage til igen og igen, og som vil blive ved at give mig nye oplevelser og perspektiver, og ikke mindst bliver de store drømme om at rejse væk i længere tid holdt til ilden takket være denne bog.

Berejste forfattere med noget på hjerte

Om Kronisk Rejsefeber skriver forlaget:

– “Kronisk rejsefeber” er en serie på tre rejsebøger med nogle af de allerbedste rejsefortællinger, der er blevet fortalt igennem de seneste 25 år i De Berejstes Klub.

Rejsebøgerne er fyldt med rejseberetninger fra hele verden – alle syv kontinenter – og rejseeventyr fortalt af berejste forfattere med noget på hjerte. Med udgivelsen af de tre bind i bogserien ”Kronisk rejsefeber” ønsker vi at sætte fokus på rejseglæden og skabe en større forståelse for vores omverden, udvide læsernes horisont og give dem et større udsyn. “

Bogen kan købes hos forlaget, en del boghandlere og lånes på biblioteket.

Om forfatteren

Joan Juanita Andersen

Joan J. Andersen er stærkt inspireret af sine år i Guatemalas kontrastfyldte samfund. I sine tekster beskriver hun den rå virkelighed, tilsat et strejf af magi. Hendes debut Drømmenes Losseplads er en dokumentarisk skildring af hendes år blandt slummens beboere omkring den store losseplads i Guatemala City.
Hendes næste værk "En dag slipper vi væk herfra" forventes at udkomme i 2018.

Tilføj kommentar

Kommentér her

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.